Direct advies? Stuur een mail...

Subsidie voor groene daken in Amstelveen


De gemeente Amstelveen stelt 200.000,- beschikbaar voor de aanleg van groen, zoals sedum, op daken van bedrijfspanden en huizen.

De gemeente Amstelveen stelt € 200.000,- beschikbaar voor de aanleg van groen, zoals sedum, op daken van bedrijfspanden en huizen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners en bedrijven tussen 2016 en 2020 stimuleren meer beplanting aan te brengen op hun eigen gebouwen.

Wethouder groen en duurzaamheid Peter Bot (BBA):’De gemeente Amstelveen is een groene gemeente en wil dit blijven en waar mogelijk bevorderen. Niet alleen vanwege het groene karakter van de stad maar ook vanwege de positieve effecten op ons leefklimaat. De subsidieregeling Groene Daken kan hier een positief effect op hebben. Door aanzienlijk bij te dragen aan de kosten hopen we mensen over de streep te trekken’.

Groene daken

Voordelen groene daken
Een dak met beplanting heeft tal van voordelen. Zo blijft het dak koeler waardoor de levensduur van het dak verdubbelt. Ook werken groene daken als een spons en kunnen ze 60 tot 80 procent meer water vast houden dan een onbegroeid dak. Op die manier wordt wateroverlast op straat en in huis voorkomen. Daarnaast zorgt beplanting op daken voor geluiddemping en werkt het mee aan het behoud of herstel van bedreigde diersoorten en planten, zoals bijvoorbeeld vogels en bijen.

Subsidie vergoeding voor een groendak
Afhankelijk van het formaat dak en de gekozen beplanting draagt de gemeente tussen de 10 en 50 euro per m2 bij met een maximum van 15.000 euro per gebouw. Gedurende vijf jaar is er 40.000 euro per jaar beschikbaar. Voorwaarden

Iedereen in Amstelveen die voldoet aan de voorwaarden kan een aanvraag voor subsidie indienen. Elk gebouw dat in Amstelveen staat, minimaal 3 jaar oud is en een dak heeft van minimaal 15m² komt in principe voor subsidie in aanmerking.

Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op de pagina Subsidie groene daken. Ook kunnen belangstellenden contact opnemen met de projectmanager via (020)-540 49 11.

Bron: gemeente Amstelveen

Datum: 08-08-'16

Terug naar overzicht